“Ik houd van mooie dingen”

Creative Director Jerry Luxenburg heeft gewerkt met merken als Sixfinity en Lady Africa en is druk bezig met het organiseren van Salonè Della Moda, hét Rotterdamse mode-evenement. Tijdens Africhique kwam deze fashionista langs om te vertellen over zijn passie voor zijn werk en het aankomende evenement.

Africhique_11102014_JerryLuxenburgStudio2

Jerry Luxenburg vertelt tijdens Africhique over onder andere Salonè Della Moda, dat 23 en 24 oktober plaatsvindt in het Nhow Hotel te Rotterdam.

Realiseren, lanceren en doen
“Ik merkte dat de Afrikaanse landen wakker werden en hun identiteit wilden laten zien via fashion, dus ik besloot om die dingen bij elkaar te brengen.” Jerry spreekt vol passie over zijn werk. “Het heeft te maken met liefde, passie en luisteren naar de ervaringen van mensen.”

Tijdens Jerry’s eerste evenement in 1992 kwam The Prince of Funk himself, Prince, onaangekondigd langs bij de modeshow. “Ik besefte het toen nog niet, maar het was een hele eer!”

“In de modewereld heb je een signature nodig. Mensen komen en gaan, maar jij hebt een bepaalde visie en missie. Dát bepaalt je signature. En mensen zullen op je af komen als je bij die stijl of dat standpunt blijft.”

Designers to watch
Als Creative Director komt Jerry vaak in contact met designers, zowel beroemd als onbekend. Hij raadt de luisteraars aan om op opkomende talenten te letten. “Stella Jean is een waanzinnige designer. Zij behoort tot de top, bij Karl Lagerfeld. Met de manier hoe zij Afrikaanse stoffen en prints combineert passeert ze alle ‘doorsnee-designers’ en streeft ze naar het volgende level.” Meer over Stella Jean is te vinden op haar website. “Tijdens Salonè Della Moda komen er ook een aantal designers die nog niet erg bekend zijn bij het grotere publiek, maar misschien kan het evenement dat verhelpen.”

Salonè Della Moda
Met de potentie om net zo groot te worden als de Amsterdam Fashion Week, is er veel animo voor Salonè Della Moda. Bekende namen als Rick Lee, Corinne Monique en Chloe Sung zullen hun designs op de catwalk laten zien, en zanger Bobby Brown zal op het evenement aanwezig zijn.

“Salonè Della Moda is niet alleen een modeshow. Het is een platform voor diverse multidisciplinaire activiteiten. Zo kan je naar de modeshows gaan, maar ook in de schetsboeken van de designers kijken. Ook zullen er een heleboel netwerkmogelijkheden zijn. Bekende designers, modellen, reclamebureaus en zelfs mensen uit de politiek zullen aanwezig zijn.”

De gasten van Salonè Della Moda kunnen per dag 3 shows, 8 exhibitions en een verassing verwachten. Op 23 en 24 oktober vindt Salonè Della Moda plaats in het Nhow Hotel, aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Er zijn nog kaarten beschikbaar op de website, maar je kunt ook kaarten winnen met de prijsvraag op de facebookpagina van Radio Brasa.

 

@RadioBrasa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s